Při nákupu nad 1 499 Kč DOPRAVA ZDARMA!

Vůně s certifikací IFRA: Proč je používám v sójových svíčkách?

Už když jsem začínala sójové svíčky vyrábět, byl pro mě velmi důležitý výběr všech surovin a materiálů. U vosku to bylo poměrně jednoduché - vyhnout se nevhodnému parafínovému vosku, vyrobenému z ropy, a raději dát přednost vosku přírodnímu. U vonných olejů byl už výběr náročnější. Už jen s ohledem na fakt, že každá ze svíček si musí projít chemickou klasifikací, mít vypracovaný bezpečnostní list a být řádně označena (o tom ale zase někdy příště 🙂). Volba nakonec padla na velmi kvalitní vonné oleje, které disponují certifikací IFRA. 

 

Co je to IFRA?

IFRA (International Fragrance Association) je mezinárodní organizací, která sdružuje výrobce vůní a dalších surovin. Hlavním cílem této organizace je chránit spotřebitele před škodlivými látkami obsaženými v parfémech, kosmetice, svíčkách a dalších produktech. 

 

 Proč je certifikace IFRA důležitá? 

 Bezpečnost: IFRA pravidelně hodnotí bezpečnost vonných látek a stanovuje limity jejich maximálního obsahu v hotových produktech. Tyto limity jsou založeny na vědeckém výzkumu a zajišťují, že produkty s touto certifikací jsou bezpečné pro běžné užívání. 

 

Kvalita: Certifikace IFRA je zárukou kvality vonných olejů. Každý z olejů prochází přísnými kontrolami, aby splnil podmínky pro udělení certifikace.

 

Etika: IFRA se zavazuje k udržitelnému a etickému přístupu. Certifikace tak zaručuje, že při výrobě vonných olejů byly dodržovány vysoké etické standardy.



Pokud si vybíráte svíčku, vždy vám doporučuji volit takové, jejichž vonné oleje mají tuto certifikaci. Díky tomu si můžete být jistí, že jejich složení a samotná výroba prošla přísnou kontrolou, byly zachovány vysoké etické standardy a jsou šetrné k lidskému zdraví a životnímu prostředí. U výroby mých svíček MOMENTEE používám vonné oleje pouze s touto certifikací a vyrobené speciálně pro použití ve svíčkách. 

 

Zpět do obchodu