Při nákupu nad 1 499 Kč DOPRAVA ZDARMA!

Jaký mohou mít svíčky vliv na naši náladu a duševní zdraví?

Svíčky nejsou pouze hezkým dekorativním prvkem do interiéru. Svou vůní a vlastnostmi mohou pozitivně ovlivnit naši náladu a přispět k duševní pohodě. Dnes jsem tak pro vás sepsala několik poznatků o tom, jakým způsobem na nás mohou svíčky působit a jak nám doma pomáhají tvořit pěkné a útulné prostředí.

 

Vůně a její vliv na emoce

Ač si to možná vždy neuvědomujeme, vůně kolem nás mohou působit na našich psychiku, ovlivňovat emoce a třeba i vyvolat vzpomínky. Sójové svíčky s kvalitními vonnými oleji nám tak mohou pomoci vytvořit poklidnou atmosféru a podpořit relaxaci.

Vůně s citrusovými tóny - mohou povzbudit energii, podpořit naší motivací a zlepšit koncentraci, což se může hodit při práci, studiu nebo při plánování dovolené. Vyzkoušet tak můžete svíčku Za nosem s vůní mandarinky a santalového dřeva.

 

Ovocné a kořeněné vůně nám pomáhají vytvořit útulnou atmosféru a podpořit pocity pohody a štěstí. Svíčky Nohy v teple s vůní jablka a skořice nebo Sladký život s vůní borůvek a vanilky to zvládnou dokonale. 

 

Vůně s dřevitými tóny nám dodávají pocity stability a klidu. Jsou vhodné jak pro hlubokou relaxaci, tak i soustředění. Zatímco pro relaxaci a jógu bych nejvíce doporučila svíčku Mír v duši s vůní himalájského cedru a jasmínu, pro koncentraci a zároveň snížení stresu doporučuji svíčku Gentleman s vůní tabáku a dubového dřeva.

 

Relaxační atmosféra

Na naše duševní zdraví má vliv i to, v jakém prostředí trávíme čas. A právě měkké a teplé světlo svíček nám může pomoci uvolnit stres a snížit napětí. Svíčky jsou tak ideálním doplňkem pro meditaci, jógu, čtení nebo i sledování oblíbeného seriálu, protože nám pomohou se lépe uvolnit a relaxovat. 

TIP: Pokud zrovna nemáte náladu na žádnou z vůní, hodit se vám budou Sójovky - čajové svíčky bez vůně, které vám doma vytvoří útulnou atmosféru. 



Důležitost kvalitních ingrediencí

Pokud se rozhodneme pořídit si domů svíčku, měli bychom se vždy podívat na to, z čeho je svíčka vyrobená. Většina běžně prodávaných svíček je vyráběná z parafínového vosku, který se vyrábí z ropy a při hoření uvolňuje škodliviny. Také vůně často nebývají kvalitní a ve výsledku nás ze svíčky jen bolí hlava.

 

V Momentee používám k výrobě pouze 100% přírodní sójový vosk, s kapkou kokosového. Jedná se o ryze přírodní vosk, který při hoření neuvolňuje žádné škodliviny a navíc se spaluje pomaleji - svíčka s tímto voskem vám tak vydrží déle, než svíčka parafínová.

 

Vosk doplňuje vysoce kvalitními vonnými oleji, speciálně vyvinutými pro tvorbu svíček a s prestižní certifikací IFRA. Proč používám právě tyto oleje jsem se rozepsala v tomto článku.

Rituály a sebepéče

Zahrnout svíčky do svých rituálů a sebepečujících rutin je skvělý nápad, jak podpořit naše duševní zdraví. 

 

Vytvořit si můžete například pravidelný večerní rituál, kdy si zapálíte svíčku a chvilku se budete věnovat jen sami sobě. Můžete si užít poklidné ticho, poslechnout si oblíbenou hudbu nebo přečíst pár stránek knížky. Uvidíte, že i chvilka stačí k tomu, abyste si po náročném dni vyčistili hlavu.

 

Svíčka může být také součástí vaší meditace, cvičení jógy nebo psaní deníků



Svíčka jako dárek

Komu by neudělal radost dárek? Svíčka je tak perfektním dárkem pro všechny, kteří si zaslouží trochu odpočinku a péče.

Každá ze sójových svíček z mého e-shopu vám dorazí zabalená v hezké krabičce. Podívat se můžete ale i na speciální dárková balení, kde najdete například sadu svíčky s náramkem z minerálů. 

 

Zpět do obchodu