Při nákupu nad 1 499 Kč DOPRAVA ZDARMA!

Jak si vybrat ideální svíčku pro svůj domov?

Výběr té správně svíčky pro váš domov může být rozhodující především v tom, jakou atmosféru si doma přejeme vytvořit. Svíčky přidávají do našeho interiéru kouzlo a styl, zároveň jejich vůně může ovlivňovat naši náladu a celkovou psychickou pohodu. Jak si tedy mezi svíčkami vybrat tu pravou?.

 

1. Jakou atmosféru chcete vytvořit?

Prvním krokem při výběru svíčky je rozhodnout se, jakou atmosféru chcete ve svém domově vytvořit a jak se chcete cítit.

  • Relaxace a klid: Abyste vytvořili klidné a relaxační prostředí, sáhněte po svíčce s dřevitými tóny podpořené květinovými. Například kombinace himalájského cedru a jasmínu je ideální pro pocit harmonie a rovnováhy, který se hodí během meditace nebo večerní relaxace.

 

  • Energie, motivaci a kreativita: Pokud chcete podpořit pozitivní atmosféru a pocity energie, vyzkoušejte svíčku s citrusovými tóny, doplněné zemitým tónem exotického dřeva. Třeba právě tuhle.

 

  • Útulnost a pohoda: Pro vytvoření útulné a pohodové atmosféry sáhněte po svíčkách s teplými kořeněnými tóny - třeba jablko a skořice. Přinášejí pocit tepla a komfortu, který je nejlepší během podzimních a zimních večerů.

 

2. Kam svíčku umístíte?

Při výběru svíčky může mít vliv i to, kam ji ve svém domově umístíte:

 

  • Obývací pokoj: V obývacím pokoji trávíme čas s rodinou a přáteli. Ideálně tak volte bohaté a teplé vůně, kterými vytvoříte příjemnou atmosféru a vytvoří příjemný prostor pro společné chvíle. Vyzkoušejte třeba jablko a skořici nebo tabák a dubové dřevo.

 

  • Ložnice: Pro ložnici se hodí jemnější a uklidňující vůně, která pomůže vytvořit relaxační prostředí vhodné pro spánek. Vůně himalájského cedru a jasmínu pomůže zklidnit mysl a připravit nás na odpočinek. Pozor - nikdy však nenechte svíčku bez dozoru a nenechte ji hořet, zatímco spíte. Svíčky Momentee jemně a příjemně voní i bez zapálení a do ložnice si ji tak můžete umístit jako voňavou dekoraci aniž byste svíčku pálili. 

 

  • Koupelna: Do koupelny můžete zvolit svěží a energické vůně, které nám dodají pocit čistoty. Zvolit můžete svíčku s tóny mandarinky a santalového dřeva.

 

3. Svíčky pro specifické momenty a nálady

Svíčky můžete také využít k různým aktivitám a momentům.

 

  • Práce nebo studium: Pro zlepšení koncentrace a podporu kreativního myšlení vyzkoušejte svěží a energické vůně (jako třeba mandarinka a santalové dřevo). Podpoří vaši produktivitu a nakopnout náladu během náročných úkolů.

 

  • Romantické večery: Pokud plánujete romantický večer, skvělou volbou je vůně divoké třešně, která podpoří zamilovanou a láskyplnou atmosféru.

 

  • Nostalgická nálada: Pokud chcete vzpomínat a znovu si navodit pocity lásky a pohody, je ideální volbou vůně borůvky a vanilky. Sladké tóny vás vezmou do dětství, rozmarného léta a láskyplné náruče.

 

4. Vyberte si kvalitní svíčku

Atmosféru domova a vaši náladu může ovlivnit i kvalita svíčky, kterou si vyberete. Svíčky vyrobené ze sójového vosku hoří čistěji a déle než ty parafínové. Samotný sójový vosk je šetrnější k přírodě i našemu zdraví díky tomu, že se jedná o zcela přírodní surovin (parafín se vyrábí z ropy) a během spalování neuvolňuje škodliviny, které mohou ovlivnit kvalitu vzduchu ve vašem domově. 



 

Výběr ideální svíčky pro váš domov je zcela na vás - na vašich osobních preferencích i potřebách. Ať už hledáte vůni, která vás uklidní, povzbudí nebo vytvoří útulné prostředí, v Momentee najdete širokou nabídku sójových svíček, které vás nezklamou. Experimentuje s různými vůněmi a objevte ty, které nejlépe ladí s atmosférou vašeho domova.

 

Nevíte si rady s výběrem nebo potřebujete pomoci? Neváhejte mě kontaktovat - jsem tu pro vás a ráda vám pomůžu s výběrem.

 

 

Zpět do obchodu