Při nákupu nad 1 499 Kč DOPRAVA ZDARMA!

12 self-care aktivit, díky kterým si užijete letošní podzim

Podzim je ideální období, kdy můžeme trochu zpomalit a zaměřit se na sebe. Je to období změn a stejně jako se na zimu připravuje příroda, měli bychom si i my dopřát chvilky, které nám dodají energii a zároveň zklidní mysl. Dala jsem tak pro vás dohromady 12 různých self-care aktivit, díky kterým bude váš letošní podzim poklidný a příjemný:

 

1. Upečte si něco dobrého

Vůně čerstvě upečeného chleba, koláče nebo sušenek dokáže zahřát nejen domov, ale zahřeje i u srdce. Pečení je skvělá relaxační aktivita, při které se můžete soustředit jen na přítomný okamžik a ještě si pak smlsnout na výsledku. Do aktivity můžete zapojit i partnera a udělat si mini rande nad kváskem :)

 

2. Vyrazte na procházku

Podzimní krajina je kouzelná – barvy všude kolem, listí, co křupe pod nohama a čerstvý vzduch. Vydejte se na procházku a nechte přírodu, aby zklidnila vaši mysl a dobila baterky. Garantuji, že půlhodinka na čerstvém vzduchu vám zaručeně zlepší náladu.

 

3. Přečtěte si knížku

Když počasí venku není zrovna lákavé, není nic lepšího než se zachumlat do deky s dobrou knížkou. Vyberte si román, který vás pohltí, vtáhne do úplně jiného světa a vy si tak odpočinete od každodenních starostí.

 

4. Oblečte si teplé ponožky

Jedním z tipů, jak si navodit pocit superpohodlí je, vzít si na sebe ty nejtlustší a nejchlupatější ponožky. Měkkoučké a hřejivé ponožky jsou drobností, která ale dokáže zázraky – ať už si je obléknete po dlouhém dni, nebo v nich trávíte celý cen.

 

5. Zapalte si svíčku

Plamínek svíčky a její příjemná vůně dokáže okamžitě změnit atmosféru v místnosti. Zapalte si svíčku s podzimními vůněmi a nechte se obklopit teplem a útulnem.

Tip: Pro podzimní pohodu doporučuji svíčky s vůní dýně nebo jablka a skořice.

 

6. Poslechněte si podzimní playlist

I hudba může dotvořit atmosféru. Vyberte si některý ze stovek podzimních playlistů na Spotify nebo Youtube a pusťte si ho při relaxaci, čtení nebo pečení.

 

7. Uspořádejte filmový maraton

Podzimní večery jsou jako stvořené pro filmové maratony. Vyberte si oblíbené filmy, připravte si popcorn a užijte si dlouhé večery plné příběhů. Nezapomeňte na deku a svíčky pro extra dávku útulnosti. Tipy na nejlepší podzimní filmy a seriály jsem sepsala v TOMTO článku.

 

8. Objevte nový koníček

Podzim je skvělý čas na zkoušení něčeho nového. Ať už se rozhodnete pro pletení, malování, psaní nebo jinou kreativní aktivitu, objevování nových zálib vám přinese radost a pocity klidu.

 

9. Pište si deník

Zapisování myšlenek a pocitů do deníku je skvělý způsob, jak si urovnat myšlenky a najít vnitřní klid. Deník vám pomůže zhodnotit váš den a plány i to, za co jste vděční  a může být skvělým nástrojem pro osobní rozvoj.

 

10. Dejte si horký nápoj

Šálek horkého čaje, kávy nebo kakaa vás zahřeje a dodá pocit pohody. Přidejte k tomu deku a oblíbenou knížku a vytvořte si dokonalou podzimní chvilku

 

11. Dejte si teplou vanu

Relaxace v horké vaně je skvělý způsob, jak uvolnit svaly a zbavit se napětí. Přidejte vonné oleje nebo pěnu do koupele a nechte své tělo odpočívat.

 

12. Meditujte

Zastavte se a věnujte pár minut denně meditaci. Zhluboka se nadechněte, uvolněte se a nechte své myšlenky plynout. Meditace pomáhá najít vnitřní klid a vyrovnanost, což je během hektických dní velice cenné.

 

Zpět do obchodu